Депутатът от „Възраждане“ Станислав Стоянов обяви във Велико Търново, че предстоящият указ на президента Румен Радев за разпускането на 48-ото НС няма да спре събирането на подписката от партията за референдум за запазване на българския лев до 2043-а година, предаде БНР.

„Възможно е референдумът да се проведе заедно с местните избори наесен“, коментира Стоянов.

Стоянов посочи, че в страната са събрани 41 хиляди подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

„За първата седмица от подписката от доброволци на партия „Възраждане“ в страната са събрани 41 хиляди подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев. Подписката ще продължи до 10 април, нужни са 400 000 валидни подписа, за да има решение на парламента за провеждане на референдума. Подписката ще бъде внесена в следващото, 49-о Народно събрание. Възможно е референдумът да бъде проведен с местните избори наесен, прогнозира великотърновският депутат от „Възраждане“ Станислав Стоянов и уточни:

„Подписката бъде ли събрана, вече трябва да се намери най-добрият момент за провеждане на референдума. Предвид че се задават местни избори, това е добра хипотеза, една добра възможност, която би могла да се използва – с местните избори да се проведе и референдумът, но не значи, че това ще бъде така“.

Станислав Стоянов посочи, че все още от „Възраждане“ не са събирали депутатите си за определяне на водачите на листи за предстоящите извънредни парламентарни избори.


Share Follow

Leave A Reply