Хакерската атака е поразила доста от масивите на „Агенцията по заетостта“. Това каза служебният министър на електронното управление Георги Тодоров по повод вчерашната хакерска атака на Агенцията по заетостта в ефира на БНТ.

снимка: БГНЕС

„Атаката, като всяка една такава атака, е осъществена в късните часове на неделя. Поразени са доста от масивите на Агенция по заетостта“, заяви Тодоров.

Тодоров уточни, че са предприети действия за защита на цялата информация.

„Веднага сме предприели действия по отношение на защитата на цялата информация, така че да не бъде загубено нищо. Както и да може по най-бързия начин да се възстанови нормалното функциониране на всички системи на Агенция по заетостта, подчерта служебният министър“, заяви Тодоров.

Той посочи, че от министерството са се погрижили да бъде възстановена цялата информация.

„В момента работим. Погрижили сме се цялата информация да може да бъде възстановена. Нищо не е загубено до момента. Текат следствени действия. Съвместно с колегите от ГДБОП и ДАНС се установява обема на поразяване. Цялата инфраструктура на Агенцията е качена на държавния частен хибриден облак, така че да могат всички системи да бъдат възстановявани поетапно. Няма изтичане на лични данни“, допълни Тодоров.


Share Follow

Leave A Reply