Според Румен Гечев, депутат от БСП трябва да се търси компромис за редовно управление.

„БСП ще търси партньорство за формиране на редовно управление по четирите приоритета, посочени на лидерската среща миналата седмица – законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост, Бюджет 2023, присъединяването ни към Шенген и съдебна реформа“, заяви в „Денят започва“ по БНТ, Гечев.

Припомняме, че в лидерската среща участваха БСП, ГЕРБ, ДПС и „Български възход“.

В „Денят започва“ проф. Румен Гечев от БСП заяви, че традиционна коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС след изборите едва ли е възможна, но трябва да се намери компромис, който да доведе до редовно управление.

„Трябва да се материализира партньорството, защото българите няма да позволят да чупим световни рекорди. Ако не бъде направено редовно правителство, ще има тежки последици. БСП направи всичко възможно народното събрание да избере редовно правителство. Има четири цели, около които може да се обединим и които потискат различията, и реализациите им можеха да доведат до позитиви за българския народ. Но за съжаление, нашите партньори по техни политически сметки не се съгласиха с това и отиваме на избори“, посочи той.

Румен Гечев изтъкна, че въпреки сходствата в социалните политики на двете партии, разделението между БСП и „Продължаваме промяната“ по отношение на външната политика и отбрана е много голямо.

Той призова за активност на предстоящите избори

„Всички гласуват, но тези, които не отиват да гласуват, прехвърлят гласа си на тези, които гласуват“, изтъкна той.

На следващите избори от социалистическата партия ще търсят по-добро представяне в парламента, стана още ясно от думите на Гечев.

Според БСП страната ни не трябва да влиза в еврозоната без да отговаря на Маастрихтските критерии, а към момента те не са изпълнени. Затова, според социалистите, е по-добре приемането на еврото да се отложи до подобряване на икономическите показатели.

Според Гечев не е късно да се възроди и проекта за АЕЦ „Белене“.


Share Follow

Leave A Reply