“Пари за компенсации на битовите потребители на природен газ има и механизъм за компенсации трябва да има.” Това заяви на брифинг в парламента Владимир Табутов от „Продължаваме Промяната“. Това се случи след като от програмата за работа на парламента по искане на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС отпадна точката за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ, внесена от Кирил Петков от ПП.

„Ние бяхме лишени от възможността нашето предложение да бъде дискутирано в зала и да бъде прието, а това беше един пореден опит на „Продължаваме Промяната“ да апелира за по-адекватно поведение на служебния кабинет“, заяви Табутов.

„Вместо вчера в енергийна комисия да дискутираме стратегическа визия за тридесетгодишно развитие на електроенергийната система в България, нека днес да коментираме как нашите домакинства ще преживеят до 2053 г., и вместо да говорим за 30 години стратегия, нека да говорим за това какво означава енергийна бедност”, коментира депутатът. Табутов каза, че не могат да определят като адекватно поведението на другите политически сили, които не са искали да подкрепят или дори само да дискутират тяхното предложение.


Share Follow

Leave A Reply