Парламентарната демокрация е изчерпана. Това го показа бързия опит, придобит в предишните парламенти. Това заяви в студиото на „Събуди се“ бившият депутат от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

„Бързият опит, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната демокрация е изчерпана“, заяви Балабанов и допълни, че идеята за президентска република, за каквато от партията на Слави Трифонов заговориха, е „една от мечтите на демократичната общност”.

Балабанов обясни, че по поръчка на ИТН, третата в света социологическа агенция е провела проучване за нагласите на българите по темата. Резултатите показали, че 53% от участниците в анкетата искат референдум. Според проучването, след предстоящите избори резултатът на ИТН ще е 8.5%.

снимка: informo.bg

Според Балабанов ИТН, не само ще бъде част от 49-ото НС, а и ще играе основна роля в него. Бившият депутат подчерта две заслуги на ИТН в политиката. „Бойко Борисов може би никога повече няма да бъде министър-председател и второ – логично, свалихме „Продължаваме Промяната” от власт”.

Той посочи, че ако „Има такъв народ” е част от следващия парламент, със сигурност ще иска връщане на ветото за Северна Македония. „В сегашната ситуация, със сегашните действия в Северна Македония, РСМ няма място в Европейския съюз”, категоричен е Балабанов.

Решението дали председателят на партията Слави Трифонов да се кандидатира за народен представител е лично негова, подчерта бившият депутат. За себе си Балабанов предположи, че вероятно ще фигурира в листите на ИТН.


Share Follow

Leave A Reply