Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира във Фейсбук изявленията на бившите си коалиционни партньори от ПП и ДБ, както и на лидерът на ГЕРБ на Бойко Борисов, относно износа за оръжие на Украйна.

„В последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители. Борисов се похвали, че благодарение на него НС е решило да предоставяме оръжие за Украйна, а ПП и ДБ не го направили, защото БСП ги спирала в правителството. Борисов в свой стил им пусна въдицата и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да обяснява, че всъщност той е първенецът, тъй като отдавна го правел тайно и спасил Украйна. А днес ген. Атанасов, за да не остане по-назад, разказва, че по време на посещението на двамата в Украйна, Зеленски ги поздравил“, пише тя.

По думите ѝ служебния кабинет и партиите, подкрепили износа на оръжие в парламента са се обединили, за да обвинят БСП, която е „единствената партия, която в правителството беше спирачка за това“.

Корнелия Нинова отново заявява, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна и призовава всеки, който твърди обратното, да покаже доказателства.


Share Follow

Leave A Reply