Гласуването за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика за спасяването на въглищните централи е по инициатива на „Възраждане“. Това стана ясно от думите на депутата от партията Цончо Ганчев в ефира на БНТ. Според него поредица важни решения са приети, благодарение на „Възраждане“.

снимка: БГНЕС

За референдума за запазване на българския лев Ганев заяви, че само за 2 седмици са обединили стотици хиляди хора. „Енергията в обществото ни е голяма, подписите вече са над 110 000“, заяви Ганев. Според него по темата за предоговаряне на Плана за възстановяване е имало много пропаганда, че нямало как да се случи това. „В крайна сметка законът и брюкселските бюрократи казаха, че има как да стане“, заяви Ганев.

Ганев обясни, че са изпратили и писмо до президента Радев, в което са призовали да има честност и прозрачност в тези преговори. По този повод са предложили на държавния глава на тези преговори да отидат председателите на трите най-големи синдиката в България.

Ганев изтъкна, че в продължение на години предлагат съдебна реформа, без да се налага промяна на Конституцията, с генерална промяна на Висшия съдебен съвет и следствието. Експертните решения на „Възраждане’ са най-работещи, заяви Цончо Ганев.


Share Follow

Leave A Reply