Съпредседателят на „Продължаваме прояната“, Асен Василев отрече пред БНР, че е вярно твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна, посредници са имали печалба от 800 млн. лева.

„Твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна посредници са спечелили 800 млн. лева, е абсолютно невярно и Борисов ще „има възможност да защити това си твърдение в съда. Ще му спретнем още едно дело, да си се защити и ако наистина има комисионни, да го докаже. Няма как да има комисионни при положение, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна промишленост работи на макс и успя наистина да помогне на Украйна по начин, по който нито едно дарение не може да го направи, защото българската държава не е в състояние да даде дарение от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга държава, нито е нормално. Това са средства, които са влезли в българската оръжейна индустрия и са отишли за заплати и за работа на тези заводи“.

Вчера  лидерът на ГЕРБ критикува на пресконференция ръководствата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заради износа за оръжие за Украйна и заяви, че са „обрали държавата за 6-7 месеца с по 1 лв. за литър гориво“.

Асен Василев заяви още, че няма как Корнелия Нинова да не е знаела на кои страни България продава оръжие.

„Сделката е абсолютно ясна – Англия и САЩ купуват оръжие с краен получател Полша. Няма как Корнелия Нинова да е държана в неведение, защото всички сделки минаваха с неин подпис и с подпис на министъра на отбраната“, посочи той.


Share Follow

Leave A Reply