Обединението между ДБ и ПП цели да превърне закъснелите реформи в реалност. Това заяви по Нова тв депутатът от „Продължаваме промяната“, Даниел Лорер.

„Нашето обединение се явява, за да спечели тези избори, за да предложи на България мнозинство и правителство и да превърне толкова закъснелите реформите в реалност“, заяви Лорер.

Според него обединението между ПП и ДБ ще обнадежди хората.

„Обединението между ПП и ДБ ще зареди хората с надежда. Ако нещо сме доказали в политиката, то това е, че не ни е страх от нищо, що се касае за доброто на България и хората. Сборът от двете формации ще даде много повече, отколкото поотделно“, добави Лорер.

Той обясни, че за целта ще бъде разработена обща програма за визията на България. Уточни още, че обединението ще трябва да има общи листи и общи органи за вземането на решения.

Даниел Лорер не отговори дали отлъченият от БСП независим депутат Явор Божанков ще се включи в новия проект, но го похвали, че е „изразител на всичко това, което БСП не успя да направи“.

Лорер заяви категорично, че ПП не се е облагодетелствала по никакъв начин покрай изпращането на военна помощ за Украйна, каквото обвинение отправи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Облагодетелствала се е единствено българската оръжейна индустрия, където работят българи и произвеждат продукция за износ, посочи Лорер.

По темата с отношенията със Северна Македония Даниел Лорер коментира, че е важно българите там да бъдат уважавани и да бъдат вписани в Конституцията на страната.


Share Follow

Leave A Reply