Украйна разговаря интензивно със съюзниците си за предоставяне на ракети с далечен обсег на действие, съобщи БНР. Киев санкционира стотици компании от Русия и Беларус.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк заяви, че Украйна има нужда от ракетите, за да унищожи руските артилерийски складове, които само на Кримския полуостров са повече от 100.

взрив украйна

Междувременно украинските военновъздушни сили отрекоха написаното в испанския вестник „Ел Паис“, че Киев има намерение да придобие 24 изтребителя от съюзниците си, като заявиха, че все още се водят разговори.

Украинската страна въведе санкции срещу над 180 компании от Русия и Беларус. Повечето от тях се занимават с превози, лизинг на транспортни средства и производство на химически вещества. Санкциите включват различни мерки като блокиране на активи, ограничаване на търговските операции и спираме на транзита. Според президента Володимир Зеленски става дума за фирми, които са свързани с превоза на руска военна техника и жива сила.

Седем общини в Сумска област са били атакувани в събота от руските сили, съобщиха от местната администрация. Нанесени са щети на жилищни блокове, къщи и обществени сгради.


Share Follow

Leave A Reply