Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България. Това каза в студиото на „Събуди се” депутатът от БСП Христо Проданов. Той уточни, че БСП е направила всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Народният представител каза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората.

Според него няма да се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на главния прокурор.

В отговор на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа, Проданов заяви:

„Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

снимка: БГНЕС

Той описа Мая Манолова като „човек, който за власт и постове минава през трупове”. и подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.


Share Follow

Leave A Reply