Протест в подкрепа на подалия оставка изпълнителен директор на университетска болница „Свети Иван Рлиски“. Медиците от леченбото заведение се обявиха в защита на директора си, който изненадващо преди ден подаде оставка. По думите им д-р Дечо Дечев е неоснователно принуждаван да подаде оставка като директор на болницата.

Притесненията на лекарите от синдикат „Защита“ са, че целта е болницата да бъде разграбена и унищожена.

„Искаме да разберем дали има причина д-р Дечев да подаде оставка. Болницата работи добре, няма конфликт между персонала и ръководството. Заплатите и условията на труд са изключително добри. Не виждаме повод д-р Дечев да подаде оставка“, заяви Красимир Митов, Национален синдикат „Защита“.

Според него има съмнение за натиск отвън.

„След среща с него разбрахме, че има разминаване между ръководството на болницата и принципала как тя да бъде управлявана. Ако проблемът не бъде решен, от утре 900 души ще бъдат на улицата пред министерството“, допълни Красимир Митов.

„Очакваме да се върне министър Меджидиев от отпуск и ще обсъдим въпроса заедно с него. Премиерът се ангажира лично. Предполагам, че това, което ще реши, ще бъде в полза на колектива. Няма политически натиск, натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър. Болницата е една от които са за пример в този сектор и е нормално да има персонални апетити към нея. Не знам за кого става дума“, заяви пред БНТ д-р Дечо Дечев.

Той подчерта, че болницата е регистрирала близо 4 милиона лева печалба.


Share Follow

Leave A Reply