Трима души бяха ранени, от които един сериозно, в атака с нож днес, извършена в Брюксел на метростанция близо до европейските институции, съобщи белгийската полиция, цитирана от Франс прес, съобщава БТА. Нападението е извършено на метростанция „Шуман“, а сътрудничеството на няколко полицейски служби е позволило и бързото арестуване на нападателя, заяви в Туитър кметът на града Филип Клоз.

снимка: wikimedia commons

Първоначално се съобщаваше само за един ранен. Засега мотивите на нападателя остават неизвестни. Федералната прокуратура не е била сезирана на този етап. Според запознат източник задържаният за атаката е бил известен на властите заради психиатрични проблеми.

Нападението е било извършено в 18 ч. по Гринуич. Заради него бе преустановен трафикът по част от двете линии на метрото, преминаващи под станция „Шуман“. На място продължава работа полицията.

снимка: ЕК

Спирка „Шуман“ се намира точно пред сградите на Европейската комисия, на Съвета на ЕС и на Европейския съвет. През 2016 г. на съседната спирка „Малбек“ бе извършен единият от двата атентата в белгийската столица.


Share Follow

Leave A Reply