От БСП са успяли да се противопоставят на желанието на „Демокатична България“, „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да закрият детски ясли. Това заяви Ирена Анастасова, депутат от БСП, в ефира на „Твоят ден“ по Nova News.

снимка: БГНЕС

„Приехме безплатните учебници за учениците, еднократната помощ от 300 лв. за всяко дете от 1 до 4 клас и за осмокласниците. Успяхме да се противопоставим на желанието на „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да закрият детските ясли. Относно образованието това са малки, но важни стъпки в положителна посока“, заяви Анастасова.

Анастасова посочи:

„Ние във времето назад сме поставяли въпроса, както за конкретната личност на сегашния главен прокурор, така и по принцип за реформа и необходимост от контрол върху действията на прокурора. От БСП сме внасяли такива законопроекти. Не можем да бъде обвинени, че сме срещу правосъдната реформа.“

Депутатът заяви, че не е редно притиснати от времето да се правят реформи, които са много сериозни за правосъдната система.

„Подкрепихме и законопроекта на МС, подкрепихме и законопроекта на ДБ, но това не означава, че НС има времето да огледа нещата отвсякъде и да приеме качествена промяна“, каза Анастасова.


Share Follow

Leave A Reply