Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов обвини „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в саботаж на съдебната реформа. Той обясни, че по време на закритото пленарно заседание на Народното събрание от ДБ предложили срокът за предложения между първо и второ четене на промените в НПК и Закона за съдебната власт да се намали от 7 на 3 дни.

БГНЕС

Това даваше шанс на законопроектите да бъдат приети в последния на 48-ия парламент. Предложението беше отхвърлено с 88 гласа за, 84 против и 16 въздържали се от БСП. Ако парламентарните групи на ПП и ДБ бяха в пълен състав, то щеше да бъде прието, категоричен беше Костадинов:

„Тези, които предлагат съкращаването на сроковете, все пак, за да може да се гласува съдебната реформа, не бяха в пълен състав. Не само от „Демократична България“ липсваха трима души, не беше цялата им парламентарна група, но и от „Продължаваме промяната“ липсваха една трета, 40 души едва. Няма такива лицемери, които са установили цялата си политическа кариера и фундамента на своята коалиция единствено и само върху съдебната реформа…Това, което направиха те сега, е едно нечувано предателство спрямо техните избиратели“.


Share Follow

Leave A Reply