За последните 24 часа са извършени серия руски въздушни атаки и три ракетни удара, съобщиха от Генералния щам на украинското командване, предаде БНР.

Генералния щаб на украинското командване съобщава, че за последните 24 часа са извършени серия руски въздушни атаки и три ракетни удара. Единият от тях е бил срещу Харков в североизточната част на страната. Продължават офанзивните операции на силите на Москва в районите на Бахмут, Авдеевка и на други места в Източна Украйна.

Това става на фона на разнопосочните позиции на запада дали да изпрати бойни самолети F-16 за силите на Киев.

От руското командване пък съобщиха за две украински атаки срещу цели в Краснолиманск.

Изпращането на изтребители F-16 от западните съюзници все още остава под въпрос, след като късно снощи американският президент Джо Байдън изключи възможността Съединените щати да изпратят бойни самолети F-16 на Украйна.

По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон не изключи възможността страната му да изпрати на Украйна изтребители.

Днес военният министър на Украйна Олексий Резников ще разговаря с президента Макрон в Париж.

Въпреки отказа за пращане на бойни самолети американската военна подкрепа продължава. Първата пратка от американските бойни машини „Брадли“ пътува за Украйна. Бронираните машини са част от споразумението за военна помощ на стойност близо 3 милиарда долара, обявено по-рано тази година. Общият брой на машините трябва да достигне 109.


Share Follow

Leave A Reply