“Радвам се да приветствам президента на приятелска Сърбия Александър Вучив в България, за да положим заедно началото на един проект със стратегическо значение, който е поредната важна стъпка за задълбочаване на отношенията между двете страни, а и в развитието на целия регион.” Това каза президентът Румен Радев при откриване на строителството на газовата връзка със Сърбия.

снимка: пресцентър

„Интерконекторът е залог за бъдещето. Той дава нови възможности на региона чрез реална диверсификация на доставките. Той е пример за успешното прилагане на европейската стратегия за достъпна и сигурна енергия. България беше инициатор на предложенията към ЕК за оказване на помощ за стабилизиране на енергийната система от Западните Балкани. Благодарение на нашата инициатива тя вече е факт в енергийния пакет за тези страни”, каза още президентът.

От своя страна Александър Вучич каза: „Благодаря за помощта на ЕС, за парите, които са отпуснати за това строителство. Надявам се то да бъде завършено до края на годината и да потече газ по тази връзка.“


Share Follow

Leave A Reply