Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев. Според него управникът на града не можел да се справя с проблемите в него. Борисо обясни още, че Димитров се е отнесъл несериозно към казуса със стадиона на Ботев.

„Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи. Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно. В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне“, добави още лидерът на ГЕРБ.

„Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем. Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, посочи Борисов.

Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще летим от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула, коментира Борисов


Share Follow

Leave A Reply