„Имам данни за български граждани, спрени на границата с Република Северна Македония. За нас е важно не само дали ще бъдат спрени, а как ще бъдат обработени техните документи“. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, предаде novini.bg.

Ако има воля и желание да се изпълни това, което беше декларирано те ще бъдат бързо обработени, ще бъде подсигурена сигурността на българите. Ако се процедира така, че проверките протичат часове – декларациите не отговарят на истината, посочи Демерджиев.

Демерджиев има и информация за забранителен списък. „В него влизат малко лица – не знам обаче колко ще бъдат спрени. За мен е важно да разбера това”, уточни той.

„Гоце Делчев е личност, която принадлежи на историята. Не може почитта към такава личност да се изразява чрез призиви за насилие. Почитта към един такъв апостол се изразява чрез смирение и уважение. Подобни призиви рушат мостове. Ако искаме да сме част от Европа трябва да създаваме, а не да рушим. Надявам се, че следващия път заедно ще поднесем цветя на гроба на Гоце Делчев“, заяви Демерджиев.

Относно побоят над Пендиков, Демерджиев заяви: Знае се кои са извършителите. Има и един задържан. Той е в болница и се подобрява. Ние ще му осигурим охрана след като бъде изписан от болницата. 


Share Follow

Leave A Reply