Едно от най-безсмислените неща на 48-ото НС беше изменянето на Изборния кодекс. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Надежда Йорданова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Най-големият провал на парламента беше, че не сформира правителство. Едно от най-безсмислените неща беше изменянето на Изборния кодекс, заяви Йорданова.

Тя отново отбеляза, че измененията в Изборния кодекс са противоконституционни и затова с представители на „Продължаваме промяната“ са подали жалба в Конституционния съд.

Йорданова посочи, че парламентът е успял да свърши и много положителни неща.

„Военна помощ за Украйна, ограничаване на влиянието на Русия в България. Парламентът не позволи България да влезе в дългова спирала. Това е отношение към бъдещето ни, посочи Йораданова.

Според нея явяването на изборите заедно с „Продължаваме промяната“ е добър вариант да се създаде едно демократично и реформаторско правителство.

Тя уточни, че разговорите между двете партии са съсредоточени основно върху политически проекти.

„В разговорите, които водим, отличаваме и нашите различия. Има разлики между нас. Имахме съществени различия в гласуването за бюджета. Това са важни отлики, които ние трябва да отчетем, за да не се превърнат в препъни камък към реализирането на правителство“, обясни тя.

Надежда Йорданова прогнозира тежка предизборна кампания. Тя подчерта, че съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред.


Share Follow

Leave A Reply