След силното земетресение, отнело живота на повече от 5000 души в Турция и съседна Сирия, сред развалините е бил открит жив ганайският национал и бивш полузащитник на Нюкасъл Кристиан Атсу. Това съобщи посланикът на Гана в Турция, предаде БНР.

31-годишният Атсу се присъедини към представителя на Суперлигата Хатайспор през септември, базиран в южната провинция Хатай близо до епицентъра на огромното земетресение в понеделник.

„Имам добри новини. Току-що получавам информация от президента на Ганайската футболна асоциация, че Кристиан Атсу е бил намерен жив в Хатай“, заяви Франциска Ашиетей-Одунтон за базираното в Акра Asaase Radio, позовавайки се на местна асоциация на ганайската общност. Посланикът не даде допълнителна информация за състоянието на играча.

Вицепрезидентът на Хатайспор Мустафа Йозат сподели за стрийминг канала Play Spor по-рано, че Атсу продължава да бъде сред развалините и се опитва да се измъкне. Атсу изкара пет сезона в Нюкасъл след първоначален престой под наем, преди да напусне в посока Саудитска Арабия през 2021.


Share Follow

Leave A Reply