Служебното правителство е установило разлика от 20-30% и повече на цените при производител, през търговеца до щанда в магазина. Ще бъде въведен ежедневен механизъм за наблюдение и контрол. Това заяви на брифинг служебния премиер Гълъб Донев.

„Установихме разлика на цените при производител, през търговеца до шанда в магазина и то разлики от 20-30% и повече. Това, което ще направим, е да въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете на магазините независимо от големината на магазина“, заяви Донев. Пи инициатива на Донев днес в Министерския съвет се проведе работна среща с участието на министри и шефове на агенции.

По-рано Донев заяви, че второто служебно правителство ще положи усилия за овладяването на цените на хранителните стоки.

Премиерът вече коментира, че независимо от вътрешната политическа неопределеност и турбулентната външна среда, правителството ще продължава усилията си за постигане на стабилност и предвидимост, за стимулиране на икономическата активност на българския бизнес и чуждестранните инвеститори. По думите му това означава не само поддържане на текущите процеси, но и своевременно създаване и използване на нови, перспективни възможности.

Гълъб Донев припомни, че именно по този начин бяха реализирани важни инициативи в сферата на енергетиката, които дават нов хоризонт на енергийната сигурност и създават потенциал за икономически ръст, заетост и гъвкава социална политика.


Share Follow

Leave A Reply