След „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ излязоха с остра реакция на изявленията на президента Румен Радев по време на срещата на Европейския съюз в Брюксел.

„Румен Радев си позволи да демонстрира явно незачитане на няколко решения на 47-ото Народно събрание, приети с огромно мнозинство от пряко избраните от народа депутати, като едновременно с това рискува отново да постави България в изолация на международната сцена”, се посочва в позицията.

“Независимо, че в момента страната се управлява от служебен кабинет, избран от президента, България е парламентарна република и като такава, всички институции, включително президентската, следва да се съобразяват и да спазват стриктно решенията на най-висшия орган на държавата – Народното събрание“, посочват от ПП. От партията припомнят, че със 148 гласа на 09 декември 2022 г. Народното събрание одобри изпращането на военна подкрепа за Украйна. „С това решение България се присъедини към всички други европейски държави с изключение на Унгария, които имат единен и непримирим отговор към нарушаването на териториалната цялост на една независима европейска страна“, допълват от партията.


Share Follow

Leave A Reply