ПП и ДБ отиват заедно на предстоящите избори през април. Това заяви в ефира на НОВА бившият вече депутат от ПП Настимир Ананиев.

“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” се обединяват и ще станат платформа на всички български граждани, които имат кауза и искат да живеят в законна държава, обясни Ананиев.

“Ние искаме широко обединение. Да помогнем на всички, които досега са водили битките си сами”, допълни той.

По думите му бившият депутат Иван Христанов е напуснал ПП, за “поеме по различен път”. Той отрече в редиците на партията да има разединение.

Ананиев коментира и санкциите по закона “Магнитски”, които бяха наложени на петима българи. “Целия български народ разчита действията на нашите партньори, но прокуратурата не може да ги разчете. Корупционната връзка Божков – Борисов – Горанов – Арнаудова не може да се види от прокуратурата. Не можем да разберем защо единствено тя не вижда проблема в това”, заяви той. И попита –  “Владислав Горанов подкупвал ли е Борисов?”

“Очевидно, че главният прокурор избирателно решава какво да разследва и какво – не”, каза още Ананиев. И даде пример с “Газпром”. “Защо нашият енергиен служебен министър Росен Христов не е завел дело срещу “Газпром” за прекратяване на газа за България? В същото време прокуратурата завежда дело срещу министър Николов за това, че той не е платил в рубли на “Газпром”. Ще бъде ли защитен българския интерес?”, запита Ананиев.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Той бе категоричен: “Държавата е завладяна и който си мисли, че не е – се лъже”.


Share Follow

Leave A Reply