Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече за пореден път той или партията му да са получавали пари от Васил Божков. Борисов коментира и новият списък „Магнитски“, в който фигурира и бившият министър на финансите от правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, Владислав Горанов.

„Вчера по закона „Магнитски“ беше санкциониран Владислав Горанов. Искам да напомня, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не е участвал в нито една листа на партията. Дотолкова можем да се разграничим като партия. Ако има доказателства, има органи, които да разследват“, коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нито стотинка, нито лев не сме получили от въпросния Божков. Ако някой някъде е получавал – да си носи отговорността. Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка“, каза Борисов.

Той разграничи партията от Владислав Горанов, за когото стана ясно в петък, че е санкциониран от САЩ и Великобритания по закона “Магнитски”. “Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние до толкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства – органите да разследват”, коментира Борисов.

„Съжалявам за децата на Горанов, защото ние, големите, можем да понесем всичко, но децата – те не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен, и аз съм убеден в неговата невинност“, допълни лидерът на ГЕРБ.

На изборите на 2 април ГЕРБ ще е първа политическа сила, категоричен е Борисов, “защото хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.


Share Follow

Leave A Reply