„Лицето, за което говорим, вече две години няма нищо общо с ГЕРБ. ГЕРБ две години не е на власт. За тези две години не видяхме никакви разследвания, а само незаконни арести. Под лицето имам предвид г-н Владислав Горанов, не го използвах целенасочено, а защото в списъка има пет лица, но се говори само за едно. Пак ще повторя, че г-н Горанов няма нищо общо с ГЕРБ от две години. Партията е показала своето отношение още преди две години. Надявам се да е невинен. Нека видим как ще си свършат работата органите и ако се докаже някаква вина, всеки трябва да си понесе отговорността.“

Това каза в предаването в ефира на  NOVA NEWS Десислава Трифонова от  ГЕРБ, която коментира наложените вчера нови санкции по глобалния закон „Магнитски“.

„Няма нищо общо между повдигането на обвинение срещу Александър Николов и началото на предизборната кампания. Сигналът беше подаден още преди осем месеца.Слушах последните дни оправданията на бившия енергиен министър. Трябва да е ясно, че обвинението е за това, че правителството на „Промяната“ е купувало газ чрез посредници и с 30% по-скъпо, без да обявят обществени поръчки, а не е за това, че са прекратени договрните отношения с „Газпром“. „Промяната“ са наесли огромни щети“, категорична беше тя.

„Тази седмица новината не е нито повдигнатото обвинение на александър Николов или санкциите по „Магнитски“. Новината е откритото находище на газ в Черно море, което ще ни помогне да станем напълно независими. Готови сме да подкрепим европейски санкции срещу Русия за ядрената енергетика. ГЕРБ отиват на изборите, за да ги спечелят. Винаги бих подкрепила г-н Бойко Борисов за кандидат за премиер“, добави Трифонова.


Share Follow

Leave A Reply