Всички от партия ГЕРБ не могат да бъдат опетнети заради наложените върху Владислав Горанов санкции по закона „Магнитски“. Това заяви в студиото на „Събуди се“ Даниел Митов от ГЕРБ.

„Санкциите, наложени върху Владислав Горанов по закона “Магнитски”, не могат да опетнят всички в партия ГЕРБ. Би било добре да се видят ясни доказателства от САЩ и те да се използват от институциите, които се занимават с разследване”, заяви Митов. 

Митов обяви, че ГЕРБ е заела позицията си по казуса:

“Винаги сме държали на това българският политически разговор да доведе до това в България да се развиват механизмите, гарантиращи върховенството на правото и борбата с корупцията. Това е нашата позиция”, категоричен е Митов.

Той отрече да е обсъждано изключването на Горанов като член на партията.

“Хората, които са много гръмогласни по темата “Магнитски” ни докараха Румен Радев, а ДБ унищожиха собствения си кандидат за президент, за да му помогнат”, коментира още Митов.

По думите му в България е нужен закон за лобизма, както и реформи върху превантивната част. И даде пример – “Как един министър осъществява срещите си с трети лица, какви протоколи се водят, има ли публичен график за тези срещи”.

По думите му има държави, които прилагат подобен тип механизми, но те трябва да бъдат допълнени, за да служат като превантивна мярка у нас.


Share Follow

Leave A Reply