КНСБ стартира благотворителна кампания за пострадалите след унищожителните земетресения в Турция и Сирия.

Даренията ще се приемат всеки работен ден от 9 до 17 ч. в пунктове в Централата на синдиката на площад „Македония“ номер едно в столицата, както и в регионалните съвети на КНСБ в цялата страна. Координаторът на инициативата за София Рени Джагалова обяви какви материални дарения ще се набират:

„Нови дрехи и обувки, завивки, одеяла, ново спално бельо, възглавници, спални чували, палатки, походни легла, печки за палатки, малки генератори, батерии, фенери, памперси, хигиенни материали, превързочни материали. Ще си партнираме с БЧК за транспортирането на събраните дарения към съответните страни. Няма как да останем безучастни към болката и страданието на бедстващите хора в Турция и Сирия“.

Желаещите могат да дадат подкрепата си и с банков превод по сметката на благотворителния фонд на синдиката „Професор доктор Желязко Христов“. Междувременно, УНИЦЕФ България също започна кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите. Всеки, който желае, може да изпрати SMS с текст UNICEF на номер 1021 и дари пет лева.


Share Follow

Leave A Reply