След убийството на психолога Иван Владимиров пред NOVA застана жената на убития до Женския пазар Иво Андреев – Надя.

“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше изключително болезнено и трудно за мен, защото вече имах трезва представа”, това каза съпругата на мъжа, убит от свой съсед на Женския пазар – Надя Андреева, в ефира на НОВА. 

“Безсънието се върна, започнах трескаво да мисля, чета и слушам в тази посока. Гледах интервю на Иван, в което той коментира случаят на Иво. Не можех да спра да ровя в този случай и да си припомням всички етапи от нашия случай”, допълва още тя.

“След убийството на Иван Владимиров – за първи път ме обзе гняв. Нямаше как да остана равнодушна, защото моето равнодушие би било равносилно на престъпление.

Тези пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт”, каза Андреева. Тя е категорична: “Институциите не работят. Ние нямаме контрол и инструмент, с който да се защитим”.

По думите й семейството е подавало множество жалби, но не е образувано следствие, “защото нямаме достатъчно свидетели”. Посъветвали съпруга й да си купи електрошоков пистолет.

Надя разказа за случай, в който обвиненият в убийството – 62-годишният Константин  Дамов, е посегнал на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне”, разказва Надя.

Малко по-късно мъжът се връща и започва да тропа по врата на семейството.  “Иво ми каза, че това е пистолет и иска да ни убие”, спомня си вдовицата.

Надя разказа за деня, в който мъжът й е убит. На територията на имота на фамилията има майстори, с тях е и Иво Андреев, заедно монтират междинна врата. “Този човек живее в съседна сграда в нашия имот. Дори не делим общи идеални части с него”, обяснява Надя за Дамов, който живее в малка сграда в съседство. “Майсторите дойдоха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал покрай тях, докато монтират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля”, разказа съпругата на убития.

“Чух изстрелите. Казах си, че това е шум от поставянето на вратата, но вече бях по стълбите”, допълва тя.

Надя твърди, че е Дамов изпозлва висчките си куркуми – 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво – целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, но дишаше”, разказа още жената. Тогава Константин Дамов я заплашва, като заявява, че тя “е следващата”.

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди линейката да дойде. Вътре в себе си продължавах да тая огромна надежда той да е жив. Медиците го взеха с носилка в линейката. Няколко часа нямах информация какво се е случило”, спомня си Надя злощастия ден.

За смъртта на съпруга си разбира от медиите.

Жената е категорична – съседът й е планирал убийството. “Преди този случай имахме директна заплаха, когато той каза на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш много дълго”.

 

Жената споделя, че семейството е обмисляло да замине за Франция, защото вярвали, че там ще живеят по-добре.

“Притеснявам се за дъщеря ми, която е на 6 г. Тя знае, че баща й е починал, но не знае как. Притеснявам се какво ще й отговоря един ден. Искам да имам добър отговор за нея. Искам да имам очи пред нея и да й кажа, че в живота е важно да си добър и честен, че се случват разни лоши неща на добрите хора, но лошите – си получават заслуженото”, казва още Надя, която е напуснала семейната къща и сега тя и децата й живеят с родителите й. Тя казва, че се страхува да се върне в къщата, в която се случва убийството.


Share Follow

Leave A Reply