Ракетни удари са нанесли руските военни срещу енергийни обекти на украинския военно-промишлен комплекс, предаде БНР. Все пак режим на тока ще избегнат столицата Киев, градовете Одеса и Днипро, докато текат възстановителните дейности, съобщи енергийният оператор.

Източния град Харков беше поразен от три руски ракети С-300, съобщи областният управител Олег Синегубов. Инфраструктурен обект е повреден. Няма информация за жертви и за мащабите на щетите на този етап.

Според съобщения от Киев временно са загубени основни производства на ток и топлоенергия.

Вече е в ход руска офанзива в Източна Украйна, дават сведения украински представители. По британски оценки руските сили напредват северно от Бахмут, но срещат затруднения при Угледар.

Кметът на окупирания Мелитопол в Запорожка област съобщи за един загинал и двама ранени при украински обстрел на града.

Като част от продължаващата кампания за борба с корупцията президентът Володимир Зеленски освободи от длъжност заместник-командира на украинската Национална гвардия Руслан Дзюб. Същевременно депутатите от управляващата партия “Слуга на народа” внесоха предложение в парламента за изменение на закона, съгласно който досега само цивилен можеше да стане министър на отбраната. Това проправя пътя към назначаването на поста на Кирило Буданов, който към момента е ръководител на Главното управление на разузнаването.


Share Follow

Leave A Reply