Причината хората от БСП да бъдат вкарани в списъка “Магнитски” е тясната им връзка с АЕЦ “Козлодуй”. Това заяви в “Денят започва в Георги Любенов” Таско Ерменков от БСП.

“Хората от БСП, които бяха вкарани в списъка “Магнитски”, са тясно свързани с АЕЦ “Козлодуй”. В момента ядрената енергетика е едно от поредните полета на противопоставяне на изток-запад, Русия-САЩ. В този момент се удрят трима знакови лица от АЕЦ “Козлодуй”, които винаги са защитавали тезата, че безопасността на работата на ядрената централа и нейната устойчивост са на първо място. Това е доста удобно, когато се решава съдбата на АЕЦ “Козлодуй””, заяви Ерменков.

Той заяви, че в момента се прави опит за подмяна на гориво на АЕЦ “Козлодуй” под формата на уж диверсификация. Според Таско Ерменков проблемът е безопасността на горивото.

“Това е геополитически проблем. Енергийната безопасност на България не е гарантирана, ако смени ядреното гориво, тъй като страната ни не разполага с лицензирано ядрено гориво, което да кажем, че е безопасно”, добави Таско Ерменков и подчерта, че България не трябва да налага ядрени санкции на Русия.

Относно преведеният вчера конгрес на БСП, Ерменков заяви:

“Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите. Имаше хулигани, това поведение не е достойно за партиен конгрес. Саботира се работата на партията и се направиха опити за отклоняване на общественото мнение от важните проблеми към личностните. Вместо да се започне смислен разговор за това каква нова програма искаме да имаме, как да се дефинираме като нова лява партия”, заяви Таско Ерменков.

“След изборите ще проведем общопартийно допитване за това с кого и дали да управляваме държавата, за да няма внушения за коалиции с ГЕРБ и ДПС, направени специално, за да се срива резултатът на БСП”, каза още Таско Ерменков.

 


Share Follow

Leave A Reply