Бившият финансов министър Владислав Горанов заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ, че е член на ГЕРБ, но от две години не е в ръководните му органи.

Член съм на ГЕРБ, но не съм в ръководните му органи от две години. Лесно е да се използва тази репутационна щета от опонентите ни и това е проблем и за партията. Имам много приятели вътре в партията и оставам член на ГЕРБ, заяви Горанов.

Той уточни, че винаги е работил за добри отношения със САЩ и стратегическо партньорство.

„Оценката за мен е притеснителна и разочароваща. Аз уважавам американския начин на живот и винаги съм работил за нашите добри отношения и стратегическо партньорство. Няма как да се гордея, че в комисията по хазарта е допуснато грешно прилагане на закона. Аз обаче бях този, който констатира проблема. Осъзнах, че системата е запушена, обрасла, а отговорността размита, припомни той във връзка с посочването на името му в новия списък „Магнитски“ на САЩ“, заяви Горанов.

Той поясни, че американците са били подведени по отношение упрека към него за изменяне на законодателството благоприятно за определени лица.

„Основен упрек към мен, че съм изменял законодателството благоприятно за определени лица, е фактологически неверен, подчерта Горанов и каза, че ако някой има интерес, това е една справка за законите за хазарта, които не включват ГЕРБ“, заяви Горанов.

По думите му мотивите са фактологично неверни.

„Четейки мотивите, аз не мога да ги припозная, защото са фактологично неверни. Подкупвал съм бил мои подчинени – Защо? Аз мога да им наредя да направят нещо. Членовете на комисията по хазарта, които са вземали решенията, са били подведени и са взели грешни решения. Не съм горд от този период“, призна бившият финансов министър.

Той заяви, че информацията на американските власти е неточна.

„Аз знам моята истина и тя не е в полза на използваните твърдения от някои от наша страна. Информацията, използвана от американските власти, е неточна. Аз разпознавам влиянието на българи в процеса, които са се възползвали от доверието, което са имали американските ни партньори. Мотивите са фактологически неточни“, заяви Горанов.

Той поясни, че познанството му с Делян Пеевски е от периода на Тройната коалиция.

„Познавам Пеевски от периода на Тройната коалиция. Не това е интересното. През двата мандата, в които съм бил министър се даваше възможност на общините да модернизират инфраструктурата си. Получавали сме критики, че сме третирали общините, с влияние на ДПС, равно с другите“, обясни той.


Share Follow

Leave A Reply