Най-лошото за България ще бъдат избори „две в едно“. Това ще опорочи изборите за местна власт. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Най-лошото за България ще бъдат избори „две в едно“, така ще опорочим изборите за местна власт, а тя е засега единствената след президентската институция стабилна власт в страната Йотова. Тя присъства на отчета за дейността на Националното бюро за правна помощ.

Тя обяви, че има сигнали, че списъкът „Магнитски“ ще продължи и добави:

„Този списък е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата“.

Тя уточни, че няколко пъти „законодателните проекти“ са се спънали в пленарна зала.

„Няколко парламента, последните, трябваше да приемат съответното антикорупционно законодателство, както виждате, на няколко пъти законодателните проекти се спънаха в пленарна зала“, заяви Йотова и допълни, че се надява оттук нататък, след изборите, едно сериозно стабилно мнозинство със стабилно правителство да има първи приоритет приемането на такива закони.

Относно конгреса на БСП, Йотова заяви, че и в най-тревожните си сънища не си е представяла това, което се е случило.

„За първи път БСП беше изправена пред един конгрес, в който нямаше никакво значение какви точно документи се приемат“, добави тя.

По думите ѝ цялата пара е излязла в конфронтацията между различни групи вътре в БСП, което според нея в навечерието на изборите е не само тъжно, а тревожно и опасно, защото без сериозна и стабилна левица в условията на криза, няма да са добри резултатите за всички нас.

От неделя има заявка и за друга левица, която ще се яви самостоятелно на изборите, отбеляза Йотова.


Share Follow

Leave A Reply