Вторият списък „Магнитски“ е удар и по руското ядрено лоби. Това заяви пред БТВ Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

БСП все повече прилича на „Възраждане“.  От общо 9 санкционирани по закона „Магнитски“ в целия ЕС, 8 са от България. Това е ясен сигнал и обяснение за това защо у нас няма доверие към институциите. Вторият „Магнитски“ е и удар и по руското ядрено лоби, заяви още той.

 

По думите му „присъствието на Владислав Горанов от ГЕРБ в „Магнитски“ 2 е заради даване на подкупи на хора, от които зависи приемането на по-благоприятни за тях закони“.

Той заяви, че президентът Румен Радев не следва националния интерес.

„Все още не е обсъждано във формата на ДБ и в коалиционния формат дали да се работи за импийчмънт на държавния глава. Президентът с ходовете си разчита на личните си убеждения, отколкото да следва националния интерес“, допълни Ивайло Мирчев.

Той заяви, че хартиената коалиция става коалиция „Магнитски“.

48-ият парламент направи няколко хубави неща, но с връщането на хартиената бюлетина ни предстои голяма борба – да следим за честността на вота. Защото хартиената коалиция става коалиция „Магнитски“, завърши Мирчев.


Share Follow

Leave A Reply