Напрежението в БСП не стихва, след изгонването и напускането на знакови лица от партията по време на последния Конгрес, преди седмица.

“Някой с мазни приватизационни ръчички се опитва да трие историята на БСП. Ние няма да допуснем това, защото това е партия с минало. Някой иска да изтрие историята и в партията да останат само еднодневките, само хората, които са анонимници.”Така изключеният за втори път от БСП Кирил Добрев, лидер на вътрешната опозиция, коментира в ефира на bTV отлъчването си заедно с още 13 други опозиционери като евродепутата Петър Витанов, Валери Жаблянов и др., случило се на бурния конгрес на БСП преди седмица.

Добрев посочи и в конкретика – общо гласовете “за” изключването им са 452, което се потвърждава и от видеото на живо, излъчвано от заседанието, а нееднократно е обявен броят 490.

“Нито един от тези 14 делегата, членове на БСП, не са изключени. За да бъде изключен един социалист, трябва 50+1 от гласовете на целия орган”, заяви той.

И бе категоричен – всеки един от изключените ще обжалва нелегитимното според тях решение на конгреса. “Защото това е измама. Това, което направиха моите другари на конгреса, е измама. И това нарани моите изключени колеги, защото те са дълбоко и емоционално свързани с БСП.”

“В БСП се случва един тотален разпад. Винаги през последните 30 години е имало сътресения, но винаги е имало председател, който се опитва да запази партията. Това сега не се случва, единственото притеснение на председателя е да запази себе си. В БСП останаха анонимниците, хората с кратка история. Там никой няма интерес да пази историческите символи. Останаха хората с временна заетост, които могат да работят само и единствено като депутати”, продължи с критиките си към ръководството на “Позитано” 20 Кирил Добрев.

Андрей Райчев: БСП е в агония – или умира, или се трансформира, но тя и друг път го е правила

Не може да се прогнозира дали гласове ще прелеят от БСП към Левицата

Политикът, наскоро и дипломиран политолог, направи и прогноза – ако сегашното ръководство продължава с разединението, довело до загуба на над 700 000 гласа за няколко години, БСП ще се разпадне след местните избори.

“Ако продължава така, БСП сигурно ще има двама-трима кмета и 300-400 съветници при 1500 сега. И с това всичко с БСП ще приключи, както приключи например с “Атака” и всички други партии, които тръгнаха по този път.”


Share Follow

Leave A Reply