Пръстови отпечатъци и ДНК проби са събрали следователите от камиона -ковчег, в който бяха намерени мъртви 18 мигранти, а други 14 са в тежко състояние в болници в София. Целта е да се докаже кой е шофьорът и кой е бил негов спътник. Камионът беше зарязан край Локорско. Следствените действия продължиха и през нощта.

снимка: БГНЕС

Очаква повторен оглед, предаде Нова телевизия. Спецакции имаше снощи в София, Бургас и Смолянско.

Общо 32 мигранти са пострадали или с опасност за живота. Поне 14 души са настанени в 6 столични болници. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и дехидратирани.

 

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани.

снимка: БГЕНС, мигранти ВМА

Преди няколко дни 52 мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, съобщи директорът на НСлС Борисалв Сарафов снощи.

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите. По случая са задържани петима души.


Share Follow

Leave A Reply