8 са вече задържаните по случая с камиона-ковчег, открит край с. Локорско, научи „По света и у нас“ от свои източници. В тайник на превозното средство бяха открити телата на 18 мигранти, сред които и едно дете. 34-ма души, сред които 5 деца, пострадаха при трагичното пътуване.

снимка: БГНЕС, Локорско

Трима са задържани в района на София още снощи, като един от тях е арестуван на около 5 километра от изоставения камион. Вероятно той е управлявал превозното средство преди да го изостави до с. Локорско.

Други петима са задържани в Бургас, Каблешково и Карнобат. Те са отведени тази нощ в полицията в Бургас, а в домовете им са намерени доказателства за каналджийство, както и за конкретния превоз на нелегални мигранти.

По информация на „По света и у нас“ задържаните в Бургас са отговаряли за оборудването на камиона и изграждането на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите.

Задържаните в София са били организатори на каналджийството като сред тях е и уличеният за ръководител на групата, сочат данните на нашите източници. Според запознати с разследването преди да бъде изоставен край Локорско, организаторът се е возил в кабината на камиона.

Локорско, мигранти

Днес задържаните в Бургас ще бъдат конвоирани до София. Разследва се версията, че собственикът на камиона-ковчег по документи е бил формален. Изяснява се кой е реалният собственик, научи още „По света и у нас“. Според изборните на БНТ, събраните до момента доказателства налагат извода, че задържаните са били организирана престъпна група за каналджийство.


Share Follow

Leave A Reply