Тома Биков от ГЕРБ критикува събирането на коалицията „Продължаваме промяната“- „Демократична България“ пред Народния театър. Той подчерта на брифинг пред централата на ГЕРБ, че това е обида за българските граждани и „проява на комплекс за липса на национална идентичност“.

“Днес е ден за почит на Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел за България. Днес най-малко е повод за откриване на предизборна кампания”. Това, което се случва в центъра на София, освен че е проява на комплекс за липса на национална идентичност, която се опитва да се прикрие под образа на Левски, това е и обида за всички български граждани“, каза той по повод организираната от коалиция ПП-ДБ среща с граждани пред Народния театър.

снимка: БГНЕС

По думите му в образа на Левски е цяла България.

“Левски е на всички, не е нито на партиите, нито на отделните обществени групи. Той събира в образа си цяла България. Обидно е да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли, за да взимат, а не да дадат, както е направил Левски. Той е дал живота си, а тези хора са тук, за да уредят живота си”, добави Биков.

Биков подчерта, че от ГЕРБ осъждат категорично възможността образът на Левски да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не те да се асоциират с делото на Апостола и националната ни свобода.

„Днешното им поведение с музика и с декори около сградата на Народния театър няма да ги направи българи, защото българин е въпрос на идентичност“, допълни той.

По думите му е добре преди да ползват тези дни да си дават сметка какво се е случило на тях, защото те не са повод за празник, а за мълчание, както и да си спомним за Левски и да се доближим малко към него.


Share Follow

Leave A Reply