Бившият премиер и съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори лаконично на обвиненията на съпартиеца си Александър Дунчев, за реденето на листите София-област:

„Никой не стои над каузата, която защитава обединението между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, заяви Петков, предаде news.bg.

Петков и Асен Василев организираха заедно със знакови фигури от новата коалиция ПП-ДБ, предизборно събитие, на което обявиха платформата си. На събитието присъствата 200-300 членове и симпатизанти пред Народния театър в столицата.

„Видяхте ли какво се случи току-що. Гражданските организации, които винаги са били с техните си каузи, застанаха с нас. Това, което трябва да се разбере, е, че никой от нас не е по-голям от каузата, никой от нас не е по-голям от обединението. Това ми е отговорът за Александър Дунчев“, лаконичен бе пред медиите след официалната част Петов, отказвайки по-нататъшен коментар.

Петков заяви, че ще води листата на ПП-ДБ в 23 МИР в София и допълни:

„Не може да има един човек над каузата, колкото и да е свестен, колкото и да е добър. Всеки трябва да каже – моето его отива на втора линия“, не каза нищо ново обаче той.“

Асен Василев от своя страна заяви, че Изпълнителният съвет е решил как да бъдат разпределени листите между ПП и коалиционният им партньор ДБ.

„Изпълнителният съвет взе решение и определи как да бъдат разпределени листите между нас и „Демократична България“. Ако Изпълнителният съвет е задкулисие, да, задкулисие има. Водачът в София-област се определя от „Демократична България“. Ясно е, че при такова обединение, ще има някой недоволен.“

Василев допълни, че в листите на коалицията ПП-ДБ влизат 50 граждански обединения.

„50 граждански обединения влизат в листите на коалицията ПП-ДБ. Сред тях са „Правосъдие за всеки“, „Боец“, „Ние идваме“ и др. „Видяхте част от тях днес на сцената, ще има и следващо събитие, на което ще обединим всичките. Не мога да ви ги кажа всичките сега, ще пропусна някой, те ще се обидят“, каза по темата Асен Василев.

Бившият финансов министър коментира и думите на Бойко Борисов, че ПП и ДБ не искат да има правителство след вота на 2 април, а се готвят с всички сили за местните избори наесен.

„Ще бием ГЕРБ на 2 април, след което ще ги бием на местните избори“, изрази увереност Василев.

„Изборите навсякъде са увертюра за местните избори, тъй като централната власт без местната власт не може да стигне до истинските проблеми на хората – до счупените тротоари, до ВиК-то, до боклука… Това са ежедневните проблеми, без които не могат да се решат големите“, посочи още той.

Явор Божанков

БГНЕС

Доскорошния депутат от БСП Явор Божанков коментира и действията на левицата по времето на 48-ото НС.

„Парламентарната група на БСП въведе машинния вот, категорична опозиция за съдебната реформа, между другото и за еврото. Факт е, че на последния си форум БСП призова за подкрепа на референдума на „Възраждане“ срещу еврото, факт е, че върна хартията, факт е, че е срещу съдебната реформа“, коментира той дали БСП са останали в лагера на „лошите“.

 


Share Follow

Leave A Reply