Направена е и проверка на участък от магистрала „Марица”, където има неравности и движението оттам е ограничено само в едната лента. От МРРБ очакват резултатите от проверката.Следващата седмица регионалното министерство и МВР ще проверят строителството на София. Това обяви министър Иван Шишков в ефира на НОВА.

„Нарекох строителството – строителна бутафория. Не е въпросът само да излееш един асфалт”, каза Шишков по повод сторежа на аутобана.

По думите му  пътят е разширен повече от метър и скалната маса не е укрепена както трябва.

„Пътят има нужда от каменопочистване, всеки ден се чистят камъни. Няма никакво отводняване на пътя. Това е бутафория в строителството”, каза Шишков и уточни, че отношението към строителния процес не е това, което трябва да бъде. Резултатите са на лице.

Проверена е вече и част от магистрала „Хемус”.

„Направихме проверка на първата част от от София до Яна. 2011 г. започва строежът, движението е пуснато през 2013 г., а разрешението за ползване е от 2016 г. Какви са проблемите? Там има по-малко асфалт от необходимото и повече шлака. При 28 см асфалт, колко трябва да бъде, той беше между 18 и 21 см. Отговорността ще я търси МВР”, обясни Шишков


Share Follow

Leave A Reply