„Българската армия трябва да пази границата, не да подпомага гранична полиция. Повечето държави в ЕС пазят външните си граници с армия, а не с полиция.“ Това заяви пред БТВ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Очевидно е, че има пробойни в гранична полиция. Дори ток да пуснем по оградата, тя няма да бъде достатъчно защитно съоръжение. Трябва зад него да има човек, който да пази“, отбеляза той.

По думите му границата ни не се охранява.

„Границата не се охранява. Неслучайно няколко пъти в парламента призовахме правителството да изпрати войската там, за да охранява адекватно. Тези случаи иначе ще продължат“.

Той припомни, че почти е бил свидетел на катастрофа с трима нелегални мигранти.

„Преди малко повече от месец аз самия почти станах свидетел на катастрофа с трима нелегални мигранти на магистрала „Тракия“. Те бяха превозвани от кола с българска регистрация, вероятно от трафикант, защото след инцидента бяха изоставени“, посочи още той.

Той изрази недоумение защо българското държавно ръководство „не реши веднъж завинаги този проблем“.

„На границата ни с Турция гората е прорязана от горски пътеки и през няколко метра можеш да срещнеш нелегален имигрант. Ако границата ни е в режима от преди 30 години – когато никой не можеше нито да влезе, нито да излезе, няма да имаме този проблем. Не разбирам защо българското държавно ръководство упорства и веднъж завинаги не реши този проблем. Ако се даде ясен сигнал, че на българската граница ще се стреля на месо, няма да е така. Уставът на въоръжените сили позволява това. Армията ни е достатъчно добре подготвена, но нямаме толкова много хора“, коментира лидерът на „Възраждане“.

Той подчерта, че държавата ни се намира в много голяма криза.

„Такава вакханалия, такова брутално храчене в лицето на българската държавност, каквито има през последните месеци и години, не съм виждал. Държавата ни е в огромна криза“, каза още той.

Според него санкциите по закона „Магнитски“ са направени с цел да се отразят на изборите у нас на 2 април.

„Това е натиск върху ГЕРБ. Ударът по Горанов, е ясен сигнал, че Борисов трябва да направи коалиция с „Доносническа България“ и „Продължаваме промяната“. Очевидно е, че тоз знак е бил разбран от него, защото той заяви готовност за такава коалиция“, посочи Костадинов.

Той смята, че заради войната в Украйна, ще се създаде правителство, което да е легитимна основа за включването на България в нея.

Лидерът на „Възраждане“ беше категоричен, че ще се стигне до референдум за еврото, а листите на формацията му за изборите са готови отдавна. Костадинов посочи още, че тя разговаря с всяка партия.


Share Follow

Leave A Reply