Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава оставката си като говорител на Комисията. Причината е несъгласието му с решение на ЦИК за протоколите на секционните избирателни комисии, което беше взето по предложение на Емил Войнов, съобщи БНР.

снимка: БГНЕС

Членовете на Комисията решиха с 11 гласа „за” и 4 „против”, данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

„Категорично съм против това решение, да го кажем направо, това създава рискове за честността на изборния процес в България. Колко тежки ще бъдат тези рискове ще се види на 2 април, но така или иначе, вземането на това решение за мен е непреодолимо препятствие да изпълнявам повече ангажиментите си на говорител на тази комисия. Отказвам да го правя оттук насетне”, посочи мотивите си за подадената оставка Томов.

Против предложението на Емил Войнов гласуваха председателят на ЦИК Камелия Нейкова, говорителите Цветозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.


Share Follow

Leave A Reply