Настояваме правителството да намери нужните средства за да се довърши планът за Оценка на сеизмичния риск. Това заяви Любомир Каримански, лидер на коалиция „Заедно“ в студиото на „Твоят ден“ по Nova News.

„Необходимо е да се довърши планът за Оценка на сеизмичния риск. Настояваме правителството да намери нужните средства“, заяви Каримански.

Той коментира и неоправданото повишаване на цените като заяви, че е нужен контрол.

„Необходимо е така да бъде променен Закона за защита на потребителите, за да бъдат те наистина ползващи защитата като всеки един европеец“, посочи политикът.

Според него трябва да има промяна и в Закона за защита на конкуренцията. Той допълни, че КЗК е неефктивна през последните три години.

От коалиция „Заедно“ ще искаме информация по какъв начин търговските представители защитават българската позиция в съответните държави, каза политикът. Необходимо е да се затегне контролът, да се чува гражданската позиция през Закона за потребителите и да постигнем икономически ръст на малкия и средния бизнес.

Каримански коментира и влизането на България в еврозоната.

„Как можем да приемем решение за ускоряване влизането в еврозоната и в същото време да го бламираме, заради лобистки интереси в областта на застраховането, прането на пари“, каза той. От „Заедно“ искаме да покажем какъв ще е ефектът от необходимостта за присъединяване към еврозоната, поясни той. „Нищо не пречи в търговската мрежа да имаме цените в и евро, и в лева, за да се успокоят хората, че няма нищо страшно“, уточни Каримански.

„От „Заедно“ предлагаме да се направи анализ за ефектите от въвеждането на еврото, за да може това да служи като изходна точка за комуникационната кампания към хората“, обясни той.

Каримански посочи и трите приоритети на „Заедно“ за предстоящите избори.


Share Follow

Leave A Reply