Поздравления на ВКС за решението. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на Общото събрание на гражданската колегия на Върховния касационен съд, което обяснява, че юридически няма как транссексуалните да променят пола си.

снимка: БГНЕС

„Действащото право в България не предвижда възможност съдът да допусне промяна на данните относно пола, името и единния граждански номер в актовете за гражданско състояние на молител, който твърди, че е транссексуален“, се казва в мотивите на съда.

Искам да попитам привържениците на Истанбулската конвенция и джендър идеологията следното: „Уважавате ли върховенството на закона?“, казва Нинова в поста си по повод решението.

Според нея темата е важна и доказателство за това е резолюцията на Европейския парламент от миналата седмица, с която се призовават държавите членки да приемат Истанбулската конвенция, както и възможността Съветът да я ратифицира от името на всички.

„Имаме ли сили и характер да кажем ясно: за нас българите децата и семейството са ценност, а конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко“, пита в поста си Нинова.


Share Follow

Leave A Reply