Президентът Румен Радев заяви, че очаква да има повече прозрачност в работата на ЦИК и всички органи, ангажирани с изборите.

„Не мисля, че е застрашен изборният процес“, заяви президентът Румен Радев. „Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека допълнително да не обезличаваме машинното гласуване“, заяви президентът, предаде Novini.bg.

Той призова да не се насажда напрежение излишно.

Снимка: БГНЕС

“Някой явно иска да влезем в еврозоната през задния вход, както някои направиха в политиката. Влизането в еврозоната не е вид надхитряване или шмекеруване. Тази инфлация, която в момента ни спира за влизане в еврозоната, се дължи на предишни управленски решения”, заяви Радев в коментар по темата, че от 1 януари 2024 година страната ни няма да стане част от еврозоната.

Той заяви, че служебният кабинет е постигнал най-много по пътя ни към еврозоната. 

„Най-важното e да бъдат убедени и българските граждани“, поясни Радев.

Президентът коментира и случая „Локорско“:

„Тази нулева миграция означава политика на снишаване и бездействие. Нека си спомним Лъвов мост. Хората масово напускаха това място, защото това беше легалният пункт за събиране на нелегални мигранти“.

Според Румен Радев малките осъдителни присъди  у нас са вид покана към трафикантите.

По-рано днес президентът приветства новозавършилите лекари от випуск 2022 г. на Медицинския факултет към Медицински университет-София, които получиха тържествено дипломите си.


Share Follow

Leave A Reply