Хората в България обедняват. ПП и ДБ нямат решение на проблема с инфлацията. 20% е инфлацията в България в последните две години. Два път по-висока от инфлацията в ЕС. Това заяви по Нова тв Делян Добрев от ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

„Хората в България обедняват. ПП и ДБ нямат решение на проблема с инфлацията. В последните две години инфлацията в България е 20%, два пъти по-висока от инфлацията в Европейския съюз. Хората обедняха от управлението на Кирил Петков. По време на управлението на ГЕРБ инфлацията беше между 0 и 2%. Ако хората искат да няма инфлация и те да не обедняват повече, трябва да се доверят на ГЕРБ“, заяви Добрев.

Той изтъкна, че според хората ГЕРБ е управлявала успешно.

„Дали ГЕРБ е управлявал успешно или не, го казват хората на изборите. На последните избори ГЕРБ беше първи, надявам се и на този вот това да е така“, добави той.

Относно това дали санкционираният по американския закон „Магнитски“ бивш министър на финансите и член на ГЕРБ Владислав Горанов ще е в листите на партията за изборите, Делян Добрев отбеляза, че Горабнов не е министър и член на ръководните органи на политическата сила повече от две години.

„Защо изведнъж сега решихте, че трябва да е в листите? Още преди 3 г. сме решили, че той е изиграл своята роля в партията, дал е каквото може. Ако не беше Владислав Горанов, нямаше да сме в чакалнята на еврозоната. По времето на Владислав Горанов бюджетите ни бяха с под 3% бюджетен дефицит и инфлацията беше между 0 и 2%“, подчерта Добрев.

Той коментира, че не одобрява варианта да бъде предложено експертно правителство след изборите.

„Кабинетът трябва да бъде от политици, защото при експертните кабинети се губи отговорността и ако той е неуспешен, партиите се дистанцират от него“, отбеляза Делян Добрев.

„Ние предлагаме управление, в което в държавата се строи, в което няма инфлация“, заяви още той.

Относно проверката на Европрокуратурата на български ТЕЦ-ове, той посочи:

„В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, така че държавата да е отговаряла. Според мен тази тема е прекалено сложна и затова се включва Европейската прокуратура. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии.“

Попитан дали знае кой е собственик на ТЕЦ „Брикел“, той посочи: „Не съм проверявал документите, доколкото знам, Ковачки е само консултант там“.

Делян Добрев атакува Кирил Петков и Атанас Атанасов, които преди него участваха в сутрешният блок на Нова тв, с думите:

„Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки“.

 

 


Share Follow

Leave A Reply