За избори се отделят над 100 млн. лв. през няколко месеца. Кабинет не може да има при тази конфигурация, която се задава. Това заяви по БНТ, Ива Митева от коалиция „Заедно“.

„Надявам се след тези избори да се види поне малко светлина. Това, което се внушава е, че отново ще се ходи на избори. При тази конфигурация, която се задава, кабинет не може да има. Така не можем да продължим, липсва посока, надявам се след тези избори да се види светлина. Трябва да дойдат политици, които наистина мислят за България. Имаме политици от 32 години в парламента и те сега ни убеждават, че са промяна. Всички партии на статуквото станаха партии на промяната. Хората се объркаха и не искат да гласуват. Има проблем в политическата система и той не е само в България. Демокрацията е синоним на хаос и спекталът на турбуленция и раздор“, отбеляза Митева.

 

снимка: БГНЕС

Според нея депутатите не бива да позволяват да бъдат манипулирани.

„Народните представители трябва да действат със своята съвест и да не позволяват да бъдат манипулирани с СМС-си как да се гласува по дадени въпроси. Всеки в своята политическа партия знае как работят. Народните представители се използват като едни оператори на бутони“, заяви още тя.

Ива Митева подчерта, че листите на коалиция „Заедно“ са изградени почти 90% от хора, които са издигнати от родните си места и са свързани с тях – адвокати, инженери, икономисти, лекари.


Share Follow

Leave A Reply