БСП се оздрави сама. Партията има чувство за самосъхранение. Това заяви пред БТВ председателят на БСП, Корнелия Нинова.

снимка: БГНЕС

„Партията сама се оздрави. БСП има едно чувство на самосъхранение, тя се сплотява в трудни времена“, заяви Нинова.

Тя уточни, че тези, които бяха обявили след Конгреса, че ще напуснат партията, все още не са го направили.

„Нито в Перник, нито в Пловдив са били подадени документи за напускане. В партията ни има ред и правила. Малцинството се опита да наложи решение на мнозинството. В партията има малка групичка, която не уважава правилата и реда и атакува грозно ръководството. Затова Конгресът ги изключи – заради хулиганските им прояви“, обясни Нинова.

 

Нинова допълни, че вътрешната опозиция е съставена от хора, които години наред се опитват да овладеят БСП, за да я използват за личен интерес.

„Не е вярно, че заглушаваме критичните гласове, защото просто няма критични гласове. Тези хора не предлагат алтернатива. Те просто искат председателя да се махне. В момента тече един процес на прочистване на БСП и придаване на нов образ на партията“, посочи още лидерът на социалистие.

„Искаме да обединяваме хора около идеи, а не всеки да си гони кариеристичния интерес. Всеки си решава дали да напусне или не” , добави тя.

Корнелия Нинова бе категорична, че докато тя оглавява БСП, българските социалисти няма да приемат Истанбулската конвенция.


Share Follow

Leave A Reply