В пет града в страната ни се проведе мащабен удар на Прокуратурата, следователи от Национална следствена служба и МВР, срещу автокрадците, научи „По света и у нас“. Това са София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница.

В различни части на страната се провежда специализирана полицейска операция. Основната ѝ цел – автокрадци и превенция на криминалния контингент. Акцията е част и от превенцията за предстоящите избори. При операцията се правят и проверки по линия на нелегалната миграция.

 

Във Варненска област, при специализирана полицейска операция срещу автокрадците са задържани 15 души. От рано тази сутрин се претърсват адреси, обитавани от задържаните.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия изток и Русия.

 

Полицаите от сутринта усилено работят в Перник, където се очакват ключови арести. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги.

снимка: БГНЕС

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби. Акцията „Автоджамбази“ е по разпореждане на главния прокурор.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите. Един от проверяваните адреси е встоличния квартал „Симеоново“.

Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.


Share Follow

Leave A Reply