С искане на справедливост след тежката влакова катастрофа, при която загинаха 57 души, хиляди хора за поредна вечер се включиха в протести в Гърция, предаде БНТ. Докато роднините погребват жертвите от катастрофата, железничарите спряха влаковете за още 48 часа. Продължава издирването от спасителните екипи на още загинали на мястото на катастрофата.

 

Фенери в небето над Атина в памет на жертвите на влаковата катастрофа. Над хиляда души, основно млади хора, се включиха в протест пред парламента в гръцката столица.

Агелос Томопулос, протестиращ: „Младежта на страната кипи от скръб, гняв, възмущение след трагедията. Това е предизвестено престъпление и виновниците са ясни – това е държавата, компанията, която изчислява човешкия живот с пари и разходи“.

По време на мълчалив протест със свещи бяха изписани думите: „техните печалби – нашите мъртви“.

С училищни чанти други протестиращи написаха: „Няма да забравим“. Много от загиналите в безпрецедентната влакова катастрофа са студенти.

снимки: БГНЕС

Най-малко 57 души загинаха, а десетки други бяха ранени във вторник вечерта при челен сблъсък на товарен и пътнически влак. Правителството на премиера Кириакос Мицотакис заяви, че инцидентът е предизвикан от трагична човешка грешка на 380 км северно от Атина. Оттогава обаче протестите не стихват, а трагедията насочи вниманието към сигурността на гръцките железници.


Share Follow

Leave A Reply